Gesztenyés piskótatekercs - Piskóták sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Gesztenyés piskótatekercs

Ennek a sütinek ugyan nincs szezonja, hiszen a krémhez szükséges gesztenyemassza egész évben beszerezhető, mégis inkább ősszel szoktam elkészíteni. Igazán könnyed, nagyon egyszerűen összeállítható finomság egy kellemes őszi délutánra.

Elkészítés

1. Először a krémet készítem el, hogy felhasználásig kellően megdermedjen. Ehhez kiolvasztom a gesztenyemasszát, majd villával összetöröm. Belekeverem a mascarponét, végül beleforgatom a felvert tejszínt, ami egy kicsit kazít a krémen, de épp csak annyira, hogy pont jó kenhető legyen. Én most édesített gesztenyemasszát használtam, és így egyáltalán nem igényelt további édesítést, de ki-ki ízlésének megfelelően ízesítheti. A krémet lefedve hűtőbe teszem dermedni.

 2. A piskótához a tojások sárgáját elkeverem a cukor felével és a vízzel. A tojásfehérjét a sóval felverem, és amikor már majdnem kész, a maradék cukorral (kanalanként adom hozzá) kemény habbá verem. Ha szép fényes, vágható állagú, óvatosan beleforgatom a kikevert sárgáját, végül szintén kanalanként hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet is. Összedolgozom, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe (35x35) csurgatom a tésztát, egyenletesen eloszlatom.

 3. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütöm, kiveszem a sütőből, óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt, majd visszahelyezem rá, és azzal együtt feltekerem. Így, feltekerve hagyom kihűlni.

 4. Ha a piskóta kihűlt kitekerem, és egyenletesen eloszlatom rajta a krém 2/3-át, majd a sütőpapír segítségével jó szorosan feltekerem úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. A maradék krémmel bevonom a felületét, egy kanál hátuljával megborzolom, majd tálalásig hűvös helyre teszem.



A Te szavazatod:
Mindenki:
191 db szavazat, atlagban: 2.82

Hozzávalók

Piskótához:
- 3 tojás (szétválasztva)
- 3 ek. víz
- 6 ek. cukor
- 6 ek. rizsliszt (vagy finomliszt)
- csipetnyi só
- 1,5 tk sütőpor

Gesztenyekrém:
- 25 dkg gyorsfagyasztott gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- cukor/édesítő ízlés szerint







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.