Mákos piskótatorta fahéjas szilvával - Piskóták sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Mákos piskótatorta fahéjas szilvával

Meglehet, hogy inkább az őszi sütemények sorába kéne állítani, de annak ellenére, hogy nem egy tipikusan nyári finomság, előnyére szóljon az, hogy hihetetlenül finom, nagyon egyszerű és légiesen könnyed. Ráadásul roppant hamar elkészül, így a sütőt sem kell túl sokáig használatba venni, ami nagy melegben nem utolsó szempont.

Elkészítés

1. A piskótához a tojásfehérjét a sóval, és a fele cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a vízzel és a maradék cukorral kikeverem, és beleforgatom a kemény habba. Kanalanként hozzákeverem a darált mákot, majd beleszitálom a sütőporral elkevert rizslisztet.

2. A szilvát megmosom, kimagozom, majd negyed cikkekre vágom. Egy kisebb lábasba teszem, cukros fahéjjal meghintem, majd egy nagyon kevés vízzel felteszem főni, de épp, hogy csak puhulni kezdjen, és egy kis levet eresszen.

3. A tésztát kivajazott, lisztezett pitesütő formába (28 cm átmérőjű) öntöm, és a szilvákat körberakosgatom a tetején.

4. 180 fokos sütőben, légkeverésen, középső álláson kb. 15 perc alatt készre sütöm.

5. Porcukorral (elhagyható) meghintve tálalom.



A Te szavazatod:
Mindenki:
183 db szavazat, atlagban: 2.98

Hozzávalók

Piskótához:
- 3 tojássárgája
- 3 ek. hideg víz
- 3 tojásfehérje
- csipetnyi só
- 6 ek. cukor
- 4 ek. darált mák
- 3 ek. rizsliszt
- 1,5 tk sütőpor

Tetejére:
- kb. 20 dkg szilva
- cukor és őrölt fahéj ízlés szerint







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.