Epres pudingos alagút - Gyümölcsös sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Epres pudingos alagút

Légiesen könnyed piskótával burkolt, csábítóan krémes és gyümölcsös töltelék. Lehűtve ellenállhatatlan. Mindössze egy őzgerinc formára lesz szükséged, és már kész is az alagút.

Elkészítés

1. A lisztet elvegyítem a sütőporral. A fehérjéket a sóval és a vízzel habbá verem, mikor már majdnem kész, hozzáadom a cukrot, és addig verem, míg szép fényes, vágható keménységű lesz. A sárgáját is hozzáadom, és kézi habverővel összevegyítem a habbal, majd legvégül apránként beleszitálom a sütőporos lisztet, és összeforgatom a masszát.

2. Egy nagyméretű sütőtepsit (amit a sütőkhöz adnak) kibélelek sütőpapírral, majd belesimítom a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12-15 percig sütöm. Mivel ez egy vékonyka tészta, hamar megég, érdemes rápillantgatni!

3. Ha kész, kiveszem a sütőből, nagyon óvatosan egy másik sütőpapírra, (vagy konyharuhára) borítom, lehúzom a sütőpapírt, amin sült, majd visszahelyezem a tepsibe,és teljesen kihűtöm. A papírt nagyon lassan, óvatosan kell lehúzni, mert ilyenkor elég könnyen elszakadhat a piskóta.

4. A krémhez a 2 pudingból a szokásos módon krémet főzök, annyi különbséggel, hogy kevesebb tejet adok hozzá (a tasakonként előírt 5 dl helyett 3 dl-t), így egy kicsit sűrűbb krémet kapok. Ezt lazítom a felvert tejszínnel, de csak azután, miután a puding teljesen kihűlt. Az epret megmosom, lecsepegtete, megszárítom, felkockázom, és a pudingos, tejszínes krémbe forgatom.

5. A kihűlt piskótát kétfelé vágom, de előtte lemérem a formát, mert pontosan bele kell szabni a piskótát. Egy őzgerinc formát kibélelek folpackkal, úgy, hogy bőven túllógjon a szélein is. A szélesebb csíkot belefektetem az őzgerinc formába, megtöltöm a krémmel, majd lefedem a maradék, keskenyebb csíkkal.

6. Alaposan körbefóliázva hűtőbe teszem dermedni. Ez minél tovább tart, annál jobb. Ha mélyhűtőbe teszed, rövidebb idő is elég, hogy szépen szeletelhető legyen, és ne folyjon ki a töltelék.

7. A folpackból való kibontáshoz ráhelyezek egy tálcát, átfordítom, és szépen kicsusszan a formából. A folpackot könnyedén lehúzom róla, és máris tálalható.



A Te szavazatod:
Mindenki:
222 db szavazat, atlagban: 2.80

Hozzávalók

Piskótához:
- 3 tojássárgája + 3 ek. víz
- 3 tojásfehérje
- 6 ek. cukor
- csipetnyi só
- 6 ek. liszt
- 2 tk. sütőpor

Krémhez:
- 2 cs. vanília ízű pudingpor
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerinti édesítő/cukor
- 6 dl tej
- 30 dkg friss eper







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.