Kókuszos - ananászos babapiskótás desszert - Sütés nélkül sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Kókuszos - ananászos babapiskótás desszert

Nem tervezett vendégek fogadásra szeretnél valami szuper gyorsat, könnyűt és finomat? Nos az alábbi finomság remek választás lehet, 15 perc alatt összeállítható, csupán a hűtés vesz egy kicsivel több időt igénybe.

Elkészítés

1. A pudingot a tasakján található leírás szeint elkészítem, majd kihűtöm. Szándékosan nem írtam cukor mennyiséget, ki-ki a maga ízlése szerint édesíti. A tejszínt kemény habbá verem 1 tasak habfixálóval.

2. Ha a puding kihűlt, belekeverem a mascarponét, a kókuszreszeléket, végül óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt is. (Én csak a pudingot szoktam édesíteni, hisz ezzel keverem össze a többi hozzávalót is). Közben az ananászt lecsepegtetem, levét félreteszem. (Ha nem darabolt, akkor előtte felkockázom).

3. A babapiskótát épp hogy csak megmártogatom az ananász levében (ha friss ananászból készíted, akkor tejben is megforgathatod a piskótákat). A jénai alját kirakom annyi babapiskótával, hogy teljesen befedje. A teljes krémmennyiséget rákanalazom és egyenletesen elsimítom rajta. A feldarabolt ananászt a krémre kanalazom, elegyengetem hogy mindenhova jusson, és enyhén belenyomkodom a krémbe. (Sajnos a kép nem adja vissza, ahogy ott csücsülnek a krémben).

4. Ismét babapiskóta következik. Ha azonnal tálalom, akkor rögtön meglocsolom a langyos csokimázzal, ha tálalás előtt van idő hűteni, akkor csak a hűtőböl kivéve, közvetlenül tálalás előtt öntöm rá a mázat.

Tipp: Ahogy említettem, ez a desszert valóban ripsz-ropsz összedobható, és elkészülte után szinte azonnal fogyasztható, ha azonban a küllemre is nagyobb hangsúlyt szeretnél fektetni, akkor azért érdemes alaposan lehűteni, egyrészt a könyebb szeletelhetőség érdekében, másrészt a sokkal jobban összeért ízvilág miatt.



A Te szavazatod:
Mindenki:
274 db szavazat, atlagban: 2.78

Hozzávalók

32 x 24 cm átmérőjű jénai tálhoz

- 3 csomag (kb. 36 db babapiskóta)
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
-1 kis tasak habfixáló por
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- cukor (ízlés szerint)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 boboz ananászkonzerv + a leve (természetesen a friss mégjobb hozzá)

Tetejére:
- csokimáz (elhagyható)
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.