Villámgyors minifánk - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Villámgyors minifánk

Ez a recept igazán remek, pláne, ha idő szűkében lennél. Mindössze negyed óra, és már tálalhatod is a pillekönnyű kis fánkocskákat.

Elkészítés

1. A lisztet beleszitálom egy nagy keverőtálba, elkeverem benne a sütőport. Beleütöm a két tojást, hozzáadom a tejfölt, kétféle cukrot és a citromhéjat, és az egészet jó alaposan összedolgozom.

2. Egy nyúlós, galuskatésztára hasonlító masszát kapok. Bő, közepesen forró olajban sütöm úgy, hogy teáskanálnyi kis halmokat szaggatok (egy másik kiskanál segítségével) az olajba. A kis fánkok maguktól átbukfenceznek, nem szükséges forgatni. 

3. Porcukorral, fahéjas vaníliás cukorral, vagy lekvárral kínálom.

Tipp: A sütésnél fontos, hogy a fánkok csak akkor tudnak könnyedén átfordulni, ha bő olajban sütjük és ha van elég helyük mozogni, így egyszerre nem érdemes sokat beleszaggatni. Teáskanállal szaggatva biztosan átsülnek, de azért nem árt az első pár darabot félbetörni, hogy nem maradt-e nyers a belsejük.



A Te szavazatod:
Mindenki:
351 db szavazat, atlagban: 2.58

Hozzávalók

- 2 bögre liszt (2,5 dl-es)
- 2 kis doboz tejföl
- 2 egész tojás
- 2 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 tk. reszelt citromhéj

Sütéshez:
- kb. 4-5 dl olaj

Szórni:

- porcukor vagy fahéjas porcukor, vaníliás cukor







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.