Áfonyás rizses szelet - Piskóták sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Áfonyás rizses szelet

A rizs és a mascarpone remekül illenek egymáshoz, ez a lágy krémes töltelék kerül a könnyed piskóta alapra, amit a savanykás áfonya nagyszerűen kiegészít. Könnyen elkészíthető, kiadós finomság.

Elkészítés

1. A töltelékhez a rizst megmosom, és enyhén sós, bő, forrásban lévő vízben kb. 3 percig főzöm, lecsepegtetem. A 6 dl tejet felforralom, hozzáadom a cukrot (ízlés szerint), 1 csomag vaníliás cukrot, és az előfőzött rizst, majd kevergetve addig főzöm, amíg teljesen megfő. Félreteszem hűlni. A mascarponét a teljesen kihűlt rizshez keverem, finom, krémes állagú masszát  kapok. Hűtőben 1-2 órán át hűtöm, így kellően megdermed, nem szükséges a zselatin. Ha mégis túl lágynak, folyósnak ítéled meg, akkor keverj hozzá egy kevés (1 kis tasak, kb. 10 g ) zselatint is, majd hűtsd le a krémet.

2. A piskótához a fehérjét a sóval, és 4 dkg cukor kanalankénti hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral és 3 ek. vízzel kikeverem, óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habot, majd beleszitálom a lisztet.

3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (31x22 cm-es) öntöm, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm. A piskótát kicsit a sütőben hagyom, majd még melegen egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt (ha kihűlt, sokkal nehezebb lehúzni róla), de vissza is helyezem a tepsibe a papírral együtt. Kihűtöm.

4. A krémet rásimítom a kihűlt piskótára, a kiengedett, lecsepegtetett áfonyát elegyengetem a tetején, végül bevonom a tortazselével, és tálalásig, de minimum 2 órára hűtőbe teszem.

Tortazselé: a tasakon található leírás alapján elkészítem, annyi különbséggel, hogy a lecsepegtetett áfonya levéből 1 evőkanálnyit hozzákeverek.

Megjegyzés: Eperrel, málnával szintén nagyon finom. A rizs ledarálva még lágyabb, pépesebb krémet eredményez, érdemes így is kipróbálni.



A Te szavazatod:
Mindenki:
210 db szavazat, atlagban: 2.73

Hozzávalók

Piskótához:
- 4 tojás
- 3 ek. víz
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- csipet só

Rizses töltelékhez:
- 16 dkg kerek szemű desszert rizs
- 6 dl tej
- cukor v.  azt helyettesítő édesítő ízlés szerint
- 1 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone

Tetejére:
- 20 dkg fekete áfonya (friss, de fagyasztott is lehet)
- 1 kis tasak tortazselé







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.