Gluténmentes narancsos diótorta - Torták sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Gluténmentes narancsos diótorta

Hihetetlenül finom, és ripsz-ropsz elkészíthető akár az ünnepekre is ez kellemesen narancsos krémmel töltött diós piskóta torta. Ráadásul csupán 1,5 kanál kukoricalisztet tartalmaz, így fehérliszt mentes finomságra vágyók is bátran elkészíthetik.

Elkészítés

1. A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverem, beleszitálom a pudingport és kevés hideg tejjel simára keverem, majd a maradék tej hozzáadásával lassú tűzön, állandó kevergetés mellett besűrítem a krémet. Hagyom kihűlni (tetejére folpackot helyezek úgy, hogy az érintkezzen a krém felszínével, így nem bőrösödik meg).

2. Közben elkészítem a tortalapot. A tojásfehérjéket a sóval, és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verem. A többi hozzávalót összekeverem (dió, sütőpr, kukoricaliszt, reszelt narancshéj), és óvatosan beleforgatom a tojáshabba.

3. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos (20 cm) tortaformába simítom, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Rövid ideig a kikapcsolt sütőben hagyom, majd még langyosan lehúzom az aljáról a sütőpapírt, és teljesen kihűtöm, majd egy éles késsel (vagy ki mivel tudja ügyesen) nagyon óvatosan félbevágom.

4. Az alsó tortalapot visszahelyezem a tortaformába. A teljesen kihűlt pudingos krémet összedolgozom a mascarponéval és a narancslével (ha szükséges botmixerrel teljesen csomómentesre dolgozom), majd megkenem vele az alsó tortalapot. Ráhelyezem amásik lapot, és fogyasztásig (1-2 órára) fagyasztóba teszem. Ezalatt a kém teljesen megdermed, könnyen szeletelhető lesz.

5. Közvetlenül tálalás előtt meghintem porcukorral, és darabolt pisztáciával (vagy ki mivel szeretné, dió, mogyoró, mandula) díszítem.



A Te szavazatod:
Mindenki:
219 db szavazat, atlagban: 2.66

Hozzávalók

Tésztához (20 cm átmérőjű tortaformához):
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 6 dkg cukor
- 13 dkg darált dió
- 1,5 tk. sütőpor
- 1,5 ek. kukoricaliszt
- fél narancs reszelt héja

Krémhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 ek. nyírfacukor
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 25 dkg mascarpone
- fél narancs leve
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.