Narancsos csokikrémmel töltött piskótarolád - Karácsonyi sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Narancsos csokikrémmel töltött piskótarolád

Számomra ez az egyik legkedveltebb karácsonyi sütemény, könnyű, gyors és hihetetlenül finom. Az ünnepek közeledtével épp ezért egyre gyakrabban kerülgetem ezt a receptet, és most el is készítettem, a családtagok nagy megelégedésére.

Elkészítés

1. A piskótatekercshez a fehérjét a sóval, és 4 dkg cukor kanalankénti hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral és 3 ek. vízzel kikeverem, óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habot, majd beleszitálom a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm.

2. A piskótát egy nedves konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével lazán feltekerem (ez egy nagyon könnyed, rugalmas tészta, így könnyű feltekerni, nekem nagyon bevált piskótatekercsekhez). Feltekerve hagyom kihűlni. Közben összeállítom a krémet.

3. A csokit feldarabolom, gőz fölött megolvasztom, majd félreteszem hűlni. A tojássárgáját és a cukrot szintén gőz felett sűrűsödésig keverem, majd ezt is kihűtöm. Ha minden kihűlt, akkor a mascarponét összedolgozom a csokoládéval és a tojásos krémmel. Beleszórom a reszelt narancshéjat, hozzáadom a levet,és robotgéppel az egészet sima krémmé dolgozom. A krém 2/3 részét a kihűlt, kigöngyölt  piskótalapra kenem, hosszanti oldala felől óvatosan feltekerem, és a maradék krémmel bevonom.

4. A rolád külsejét egy evőkanál hátuljával összeborzolom, szeletelés előtt néhány órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe teszem. Közvetlenül tálalás előtt megszórom reszelt narancshéjjal (vagy ki mivel szeretné, illik hozzá a darált dió, pisztácia, kandírozott naracs, stb...).

Tipp: Személyes tapasztalatom az, hogy a krémnek kimondottan jót tesz, ha felhasználás előtt minimum 2-3 órára hűtőben pihen. Ha nagyon összeállna, habosítsd ki robotgéppel! A már kész rolád is könnyebben szeletelhető, ha legalább egy éjszakán át hűtőben hagyod dermedni.



A Te szavazatod:
Mindenki:
319 db szavazat, atlagban: 2.78

Hozzávalók

1 piskótaroládhoz:
- 4 tojás
- 3 ek. víz
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- csipetnyi só

Krémhez:
- 10 dkg étsokoládé(60-70 %-os)
- 25 dkg mascarpone krém
- 4 tojássárgája
- 8 dkg cukor
- reszelt narancshéj,(vagy kandírozott narancs)
- fél narancs leve
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.