Gesztenyés babapiskótás süti - Sütés nélkül sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Gesztenyés babapiskótás süti

Sütés nélkül, pikk-pakk összeállítható finomság őszi délutánokra.

Elkészítés

1. A gesztenyét szobahőmérsékleten kiolvasztom. A kiolvadt gesztenyét villával szétnyomkodom, hozzáadom a mascarponét, és robotgéppel sima krémmé dolgozom. Végül kézi habverővel beleforgatom a fixálóval felvert kemény tejszínhabot. Ha szükséges, ízlés szerint cukorral és rumaromával ízesítem. (Én most olyan gesztenyemasszából készítettem, ami eleve cukrozott, és rumaromával ízesített volt, így egyáltalán nem igényelt több cukrot).

2. A piskótákat egyenként épp hogy csak egy pillanatra tejbe mártom, majd szép szorosan egymás mellé sorakoztatom őket egy 20x20-as tálban. A krém felét eloszlatom az első réteg piskótán, majd rásorakoztatom a 2. réteg piskótát, végül a maradék krémmel befedem. A tetejét kakaóporral díszítem.

Tipp:  Fogyasztásig legalább 1-2 órán át hűtőben pihentetem, ezalatt a piskóta megpuhul, így sokkal könnyebben szeletelhető.



A Te szavazatod:
Mindenki:
305 db szavazat, atlagban: 2.93

Hozzávalók

Krémhez:
- 25 dkg gyorsfagyasztott gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 1 kis csomag habfixáló
- cukor (attól függ menyire édesített a massza)
- rumaroma (ízlés szerint)

Valamint:
- kb. 20 dkg (24 db) babapiskóta

Tetejére:
- keserű kakaópor







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.