Citromkrémes mákos szelet - Krémes sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Citromkrémes mákos szelet

A citrom és a mák ebben a sütiben is verhetetlen párost alkot. Hihetetlenül lágy, vékony mákos piskóta, enyhén citromos krémmel bolondítva. Abbahagyhatatlan, nem mellékesen pedig könnyen és gyorsan összeállítható.

Elkészítés

1. A mákos piskótához szétválasztom a tojásokat. A sárgáját habosra keverem a cukor felével, a vízzel és a mákkal. A fehérjét a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verem. A mákos, tojássárgájás masszát kézi habverővel nagyon lassan, óvatos mozdulatokkal a habba forgatom (vigyázva, hogy ne essen össze!). A sütőport elkeverem a lissztel, majd kanalanként beleszitálom a habba és óvtosan összeforgatom.

2. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) tepsibe öntöm, enyhén elegyengetem, majd 10-12 perc alatt 180 fokos sütőben megsütöm. Picit a sütőben hagyom, de még langyosan lehúzom róla a sütőpapírt, papírostól visszateszem a tepsibe, és félreteszem hűlni.

3. A krémhez  a pudingot a szokásos módon elkészítem (csak kevesebb tejjel főzöm, hogy sűrűbb krémet kapjak). Mindenki ízlése szerint ízesítheti, én 5 ek. cukrot használtam a pudinghoz, de több cukrot már nem tettem a krémbe. A pudingot teljesen kihűtöm, majd hozzáadom a mascarponét, gépi habverővel simára keverem, közben citromlével ízesítem (az 1 lime leve lehet hogy valakinek sok, lehet hogy kevés, érdemes közben kóstolgatni, hogy eltaláljuk a kívánt ízhatást!).

4. A krémet a kihűlt piskóta tetejére kanalazom, majd egyenletesen eloszlatom rajta. Fóliával lefedve egy éjszakára hűtőbe teszem, másnapra a krém tökéletesen megdermed, és szépen szeletelhető.

5. Egész mákszemekkel díszítem. Keskeny szeletekre vágva tálalom.



A Te szavazatod:
Mindenki:
260 db szavazat, atlagban: 2.79

Hozzávalók

Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek. víz
- 6 ek. finomliszt
- fél cs. sütőpor
- 1,5 ek darált mák
- 6 ek. cukor
- csipet só

Krémhez:
- 50 dkg mascarpone krém
- 1 cs. vaníliás (vagy tejszínes) pudingpor
-  3,5 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 lime leve (de ez is ízlés szerint)







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.