Burgonyás kalács - Kalácsok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Burgonyás kalács

Az enyhén fokhagymás ízű, lágy kelt tészta önmagában is megállja a helyét, de remek választás lehet reggelinek is.

Elkészítés

1. A krumplit megmosom, meghámozom, felkockázom, és sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Villával enyhén összetöröm. A fokhagymát egy evőkanálnyi vajon megpirítom, és az összetört krumplit is hozzáadva átforgatom a fokhagymás vajban. Félreteszem hűlni.

2. A langyos tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hozzáadok egy evőkanál lisztet, felfuttatom. A lisztet és a sót egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és hozzákeverem a már kihűlt fokhagymás krumplit. Végül hozzáadom a felfuttatott élesztőt és kidagasztom. A robotgép dagasztó karjával addig dagasztom, amíg elválik az edény falától. Letakarom, és duplájára kelesztem.

3. Lisztezett deszkára borítom, és hengert formázok a tésztából. Én (vajazott, lisztezett) savarin sütőformában sütöttem, így akkora hengert sodortam, ami pont körbe ért a formában. Ha gáztepsiben sütöd, akkor kb. 60-70 cm hosszú hengert sodorj a tésztából, és formázz belőle koszorút úgy, hogy a végeik összeérjenek.

4. A formában is kelesztem még 5-10 percet, majd lekenem az enyhén felvert tojással. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt (légkeverésen) világosbarnára sütöm.

 



A Te szavazatod:
Mindenki:
286 db szavazat, atlagban: 2.96

Hozzávalók

- 45 dkg tönkölybúza fehérliszt
- 3 db nagyobb krumpli
- 5 dkg + 1 ek. vaj
- 1 ek. só
- 2,5 dl tej
- 1 ek. cukor és 1 ek. liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 gerezd fokhagyma

Kenni:
- 1 tojás







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.