Töltött szalagos fánk - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Töltött szalagos fánk

Elkészítés

1. A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és letakarva kelesztem.

2. Az olvasztott vajat, a tojássárgáját, citromhéjat és a rumot hozzáadom a sóval elkevert liszthez, majd miután megkelt, az élesztőt is. Hólyagosra dolgozom, langyos helyen másfélszeresére kelesztem.

3. Lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra nyújtommajd szaggatóval a tészta felét kijelölöm és minden jel közepére teszek egy - egy kanál sűrű lekvárt. Ha kész, ráhajtom a tészta másik felét, a töltelék mentén enyhén lenyomkodom és kiszaggatom a fánkokat. Letakarva további 30 percig kelesztem.

4. Közepesen forró olajban, egyenletes tűzön sütöm. Sütésnél vigyázni kell, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. A sütés elején az edényt fedjük be, megfordítás után fedő nélkül süssük tovább a fánkokat.

5. A kész fánkokat szűrőkanállal kiszedem, lecsepegtetem a felesleges zsiradékot és még melegen megszórom vaníliás porcukorral.



A Te szavazatod:
Mindenki:
485 db szavazat, atlagban: 3.30

Hozzávalók

- 50 dkg liszt (nálam 30 tönkölybúza fehérliszt -20 sima)
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 6 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 4 tojássárgája
- 1 tk. rum
- 2 tk. reszelt citromhéj
- csipet

Tölteni:
- bármilyen sűrű lekvár

 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.