Adventi marcipános őzgerinc - Karácsonyi sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Adventi marcipános őzgerinc

Elkészítés

1. A marcipánt sajtreszelőn lereszelem, majd a liszttell, a dióval, a reszelt citromhéjjal és a mézeskalács fűszerrel egy nagy tálban összekeverem.

2. A tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral és a tejszínnel, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadagolva alaposan összedolgozom.

3. A masszát egy kivajazott, lisztezett  őzgerinc formába öntöm, elegyengetem, és 175 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 50-55 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha a teteje már nagyon pirulna, lefedem fóliával!

4. A mázhoz a fehércsokit az olajjal vízfürdő felett megolvasztom, és egyenletesen bevonom vele a süteményt.

5. Tetszés szerint dekorálhatod csokipasztillákkal. Várd meg, amíg a máz hűlni kezd, csak ezután nyomkodd bele a csokidíszeket, különben szétolvadnak.
 



A Te szavazatod:
Mindenki:
449 db szavazat, atlagban: 3.20

Hozzávalók

- 100 g liszt
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 180 g darált dió
- 200 g marcipánmassza
- 1 citrom reszelt héja
- 3 egész tojás
- 100 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tejszín

A mázhoz:
- 200 g fehér csoki
- 2 ek. étolaj







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.