Húsvéti diós kalácskoszorú - Húsvét sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Húsvéti diós kalácskoszorú


Elkészítés

1. Kb. 1 dl tejből, a cukorból és az élesztőből néhány perc alatt kovászt készítek. A lisztet tálba szitálom, majd a közepébe készített mélyedésbe ütöm a tojásokat, hozzákeverem a többi hozzávalót végül a kovászt, és lágy tésztát dagasztok. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vastag téglalapot nyújtok belőle.

2. A tésztát megkenem olvasztott vajjal, megszórom a cukros dióval, és a citromhéjjal, és hasonlóan mint a bejglit, óvatosan feltekerem. Áthelyezem egy sütőpapírral bélelt sütőtepsibe, koszorút formázok, és a két végét szépen összeillesztem, majd egy nagyon éles késsel kb. 3 cm-ként bevagdosom (nem vágom át teljesen) a karikát.

3. A sütőlemezen még 10-15 percig tovább kelesztem, lekenem tojássárgájával, meghintem darált dióval és kristálycukorral, majd 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Mielőtt kiveszem, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a belseje.

 



A Te szavazatod:
Mindenki:
497 db szavazat, atlagban: 3.38

Hozzávalók

Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 4 dkg élesztő
- 3 dl langyos tej
- 3 ek. cukor
- csipet
- 1 egész tojás és 1 sárgája
- 2 ek. étolaj

Töltelékhez:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja

Tetejére:
- 1 tojássárgája
- darált dió
- kristálycukor
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.