Túrós császármorzsa - Házitészták sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Túrós császármorzsa

Elkészítés

1. A tojásfehérjét kemény habbá verem, a sárgáját kikeverem a cukorralmajd hozzákeverem a többi hozzávalót is. Jól eldolgozom a masszát, végül fellazítom a felvert tojáshabbal.

2. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, kilisztezek, és beleöntöm a keveréket, picit állni hagyom, hogy a búzadara megduzzadjon, majd 150 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Középidőben egy lapos falapáttal kisebb darabokra szaggatom a tésztát, majd addig sütöm, míg szép aranybarna lesz a teteje.

3. Porcukorral és szilvalekvárral (vagy bármilyen más lekvárral) tálalom.



A Te szavazatod:
Mindenki:
344 db szavazat, atlagban: 4.21

Hozzávalók

- 400 g túró
- 4 tojás (szétválasztva)
- 4 ek. búzadara
- 2 ek. liszt
- 100 g cukor
- 3 ek. tejföl
-50 g vaj
- 1 citrom reszelt héja







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.