Ördögpirula - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Ördögpirula

Ínyenc csemege az égetett tésztából készült ördögpirula, másnéven forrázott fánk, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Elkészítés

1. A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az edény falától, majd hagyom kihűlni. A tojásokat egyenként a langyos tésztába dolgozom, végül belekeverem a sütőport.


2. forró olajba kanalanként beleszaggatom a tésztát, és aranybarnára sütöm. Papírtörlőre szedve a gombócokat lecsepegtetem, majd még melegen beleforgatom a cukros kakaóba, illetve fahéjba.



A Te szavazatod:
Mindenki:
636 db szavazat, atlagban: 3.54

Hozzávalók

- 50 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 tk. cukor
- 6 egész tojás
- 1 tk sütőpor

Hempergetni:

- cukros kakópor
- fahéjas porcukor







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.