Fahéjas almával töltött farsangi fánk - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Fahéjas almával töltött farsangi fánk

Elkészítés

1. A tejet kis lángom meglangyosítom, és belemorzsolom az élesztőt, majd beleszórok egy csipetnyi cukrot. A kovászt letakarva fél órán át kelesztem.

2. A lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a cukrot és a sót, majd a közepébe kis mélyedést csinálok. Beleütöm a tojások sárgáját és a feldarabolt vajat, végül hozzáadom az érett kovászt, majd sima tésztává dagasztom. Letakarva további egy órán át kelesztem a tésztát, majd újból átdagasztom, és lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtom.

3. Fánkszúróval, vagy egy vizespohárral 5 cm átmérőjű korongokat szaggatok. A korongok egy résznek közepére egy-egy almakarikát helyezek, amiket finoman megszórok fahéjas porcukorral. A tészta peremét megkenem tojásfehérjével, majd a sima korongokat az almásokra helyezem, és a széleket jól összenyomkodom. A fánkok mindkét oldalát , forró olajban megsütöm és még melegen meghintem porcukorral.



A Te szavazatod:
Mindenki:
417 db szavazat, atlagban: 3.29

Hozzávalók

- 50 dkg finomliszt
- 4 dkg élesztő

- ¼ l tej
  - 6 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- csipetnyi

 Töltelékhez:
- hámozott, érett alma karikákra vágva

- fahéjas porcukor
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.