Tejfölös - diós csoda - Kevert tészták sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Tejfölös - diós csoda

Vendégvárónak kimondottan ideális sütemény, egyrészt mert gyorsan elkészíthető, így kezdőknek is remek választás, és nem is túl költséges. De a lényeg, hogy a tejföl miatt hihetetlenül laza, könnyed a tésztája, szinte eteti magát, annyira pihe - puha.

Elkészítés

1. A tejfölt a cukorral és a  tojással kikeverjük, majd hozzákeverjük a darált diót és a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.

2. Sütőpapírral bélelt tepsiben (30x23 cm)alacsony fokozaton (170 fok) légkeveréssel kb. 30 perc alatt készre sütjük.

3. Ha kihűlt, a tetejére tortabevonót simítunk.



A Te szavazatod:
Mindenki:
475 db szavazat, atlagban: 3.61

Hozzávalók

- 4 dl tejföl (ez kb. 1 nagy doboz)

- 30 dkg cukor

- 1 tojás

- 10 dkg darált dió

- 25 dkg liszt

- 1 cs. sütőpor

- tortabevonó a tetejére







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.