Citromos szelet - Krémes sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Citromos szelet


Elkészítés

1. A szalakálit elkeverem a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom a tésztát. Három egyenlő részre osztom, és nagyon vékonyra kinyújtom.  A lapokat villával megszurkálom, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy a tepsi hátoldalán közepes hőmérsékleten kb. 8-10 perc alatt megsütöm.

2. A krémhez elkészítem a pudingot, és félreteszem hűlni. Közben a margarint habosra keverem a porcukorral, és habverővel óvatosan összedolgozom a pudinggal, majd hozzáadom a citrom héját és a levét is. A krémet a lapok közé egyengetem, végül konyharuhával lefedem, és egy kisebb súlyú könyvvel (vagy más nem nehéz tárggyal) lenyomatom. Egy éjszakán át hagyom állni, hogy a krémtől a lapok teljesen átpuhuljanakMásnap porcukorral meghintve tálalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A Te szavazatod:
Mindenki:
193 db szavazat, atlagban: 3.82

Hozzávalók

Tésztához:
300 g liszt
1 egész tojás
70 g margarin
1 csomag szalalkáli
3 ek. porcukor
5 evőkanál tej

Krémhez:
5 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
250 g margarin
200 g porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
Krémhez: 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.