Gesztenyés alagút - Piskóták sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Gesztenyés alagút

Elkészítés

1. Készítsük el a kakaós piskótát a klasszikus módon. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és végül a tojások keményre vert habját.
 

2. Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjünk belőle egy vékony lapot. Ügyeljünk rá, hogy olyan hosszú legyen, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni. 175 fokos sütőben kb. 8 percig süssük.

3. A  gesztenyét keverjük simára a rummal, a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük habbá, és dolgozzuk apránként a gesztenyébe.

4. A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába töltjük, és a tetejét egy piskótalappal befedjük. Néhány órára a hűtőbe helyezzük dermedni.

5. A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd a kiborított őzgerinc tetejére kenjük. A tetejét gyümölccsel díszíthetjük.
 



A Te szavazatod:
Mindenki:
130 db szavazat, atlagban: 4.43

Hozzávalók

Tésztához:
5 dkg cukor
7 dkg liszt
4 tojás
1 evőkanál jó minőségű kakaópor
fél csomag sütőpor

Töltelék:
25 dkg gesztenye
1 csomag habfixáló
4 dl tejszín
3 dkg porcukor
2 evőkanál rum

Csokimáz:
3 dkg vaj
3 dkg porcukor
20 dkg étcsoki
1 dl tejszín
1 evőkanál rum

 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.