Méteres kalács - Piskóták sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Méteres kalács

Elkészítés

1. A tésztához a porcukor felét keverjük simára a liszttel, tojássárgájával, vízzel, olajjal és a sütőporral. A tojásfehérjét a porcukor másik felével verjük habossá. A két részt óvatosan keverjük össze.

2. A tésztát elfelezzük, egyik felét egy kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. A másik felét a kakóporral elkeverve egy másik őzgerincformába töltjük.

3. 180 fokos sütőben mindkettőt kb. 25 percig sütjük, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.

4. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a többi hozzávalót sűrű krémmé főzzük, és lehűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémet is. A tésztákat felszeleteljük, és mindegyik lapot megkenjük a puncsos krémmel, majd váltakozva egymás mellé helyezzük a sima és a csokis tésztalapokat köztük a krémmel.

5. Hűtőbe tesszük dermedni. Közben elkészítjük a csokimázat. Az étcsokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a méteres kalács tetején.

6. Miután a máz is megszikkadt, ferdén szeleteljük.



A Te szavazatod:
Mindenki:
68 db szavazat, atlagban: 4.36

Hozzávalók

Tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
1,5 dl langyos víz
1,5 dl olaj
4 tojás
1 cs. sütőpor
4 ek. kakaópor

Krémhez:
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag főzős puncspuding
4 dl tej

Csokimázhoz:
25 dkg étcsokoládé
3 ek. olaj
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.