Túrófánk - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Túrófánk

A túrófánk végtelenül könnyen elkészíthető  fánkféleség, ráadásul nem is drága,és igazán kiadós finomság. Percek alatt összeállítható a tésztája, szintén percek alatt megsül, és már fogyasztható is. Fahéjas porcukorba hempergetve, vagy e nélkül, esetleg lekvárral kísérve fantasztikusan finom. 

Elkészítés

1. Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával meg egy csipetnyi sóval, és fél óráig állni hagyjuk.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a túrós masszához keverjük.

3. Nedves kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük.

4. Először élénk tűzön sütjük, majd megfordítjuk a kroketteket, és a tüzet mérsékeljük, hogy a közepe is átsüljön.

5. Szűrőlapáttal kiszedjük, papírszalvétán lecsöpögtetjük, majd fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral tálaljuk.



A Te szavazatod:
Mindenki:
564 db szavazat, atlagban: 3.35

Hozzávalók

Tésztához:
- 5 dkg rétesliszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 50 dkg tehéntúró
- 3 tojás
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- csipetnyi só

Sütéshez:
- bőséges olaj

Tálaláshoz:
- fahéjas porcukor







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.