Amerikai fánk - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Amerikai fánk

A különféle cukomázzal díszített amerikai fánk látványnak sem utolsó. S bár ellenálhatatlanul finom, koránt sem tartozik a kalóriaszegény édességek sorába. 

Elkészítés

1. A liszt feléhez hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Elektromos habverővel simára keverjük, majd beledolgozzuk a liszt másik felét is. Letakarva pár órára hűtőbe tesszük.


2. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy kb. 7,5 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk, a közepüket szintén kiszúrjuk. Ehhez egy kb. 2,5 cm-es szaggatót használjunk.


3.Közepesen forró olajban 5-6 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk.


4. Szűrőkanállal szalvétára szedjük, majd lecsöpögtetjük a felesleges olajat.


5. A fánkokat mázzal is bevonhatjuk, ehhez a hozzávalókat jól kikeverjük, majd bekenjük vele a süteményeket. Ízlés szerint díszíthetjük.



A Te szavazatod:
Mindenki:
431 db szavazat, atlagban: 3.39

Hozzávalók

A tésztához:
35 dkg liszt
20 dkg cukor
1,5 dl natúr joghurt vagy tej
2 nagy tojás
6 dkg lágy margarin
1 kiskanál vaníliaaroma
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál só

Sütéshez:
olaj

Vaníliamázhoz:
15 dkg porcukor
2 evőkanál tej
1 kiskanál vaníliaaroma

Csokimázhoz:
15 dkg porcukor
3 evőkanál tej
1 púpozott evőkanál kakaópor







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.