Rózsafánk - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Rózsafánk

A csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra. A rózsafánk igazi különlegesség, elkészítése kissé macerás, de megéri a fáradozást.

Elkészítés

1. Gyúrása és sütése a forgácsfánkéval megegyezik, csak a formázásban tér el attól. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.

 

2. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd három különböző nagyságú kerek formával azonos számú korongot szúrunk ki. 

 

3. A legnagyobb tésztakorong szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk. A legnagyobb lap közepét tojásfehérjével megkenjük, belenyomjuk a közepes lapot. Ennek a közepét is megkenjük fehérjével, és a kis tésztalapot is ráragasztjuk.

 

4. Közepesen forró olajban megsütjük, szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és rummal elkevert baracklekvárral tálaljuk.

Eperöntettel is kínálhatjuk.



A Te szavazatod:
Mindenki:
457 db szavazat, atlagban: 3.46

Hozzávalók

A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
8 dkg vaj
csipet só
0,5 dl rum
1 dl tejföl
 

Sütéshez:
olaj
 

Szórni:
2-3 evőkanál vaníliás porcukor

Tálaláshoz:
30 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl rum







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.