Mazsolás-csokis fánk - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Mazsolás-csokis fánk


Elkészítés

1. A mazsolát alaposan megmossuk és rumba áztatjuk. A csokit lereszeljük.

 

2. A vizet a margarinnal és a sóval felforraljuk, és a lisztet egyszerre beleszórjuk. Nagy lángon addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (kb. 1 perc).

 

3. Kihűtjük, és robotgéppel egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a rummal együtt a mazsolát és a csokit is hozzáadjuk.

 

4. Közepesen forró olajba diónyi darabokat szaggatunk, és mérsékelt tűzön 10-12 darabonként kisütjük a fánkocskákat. Ne aggódjunk a méretük miatt, sütés közben megnőnek.

 

5. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk őket.



A Te szavazatod:
Mindenki:
380 db szavazat, atlagban: 3.24

Hozzávalók

A tésztához:
15 dkg liszt
3 tojás
5 dkg mazsola
½ dl   rum
5 dkg étcsoki
8 dkg margarin
1 csipet só

A sütéshez:
olaj (kb. 1 l)

Szóráshoz:
vaníliás porcukor

 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.