Forgácsfánk (Csöröge) - Fánkok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Forgácsfánk (Csöröge)

 

Elkészítés

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva legalább egy órára hűtőbe tesszük.

 

2. Enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, és derelyemetszővel

10 cm hosszú, 4-5 cm széles lapokra vágjuk, középen hosszában 5-6 cm –re bevágjuk.

 

3. Ezen a nyíláson a tészta rövidebb végét átbujtatjuk, azaz mint egy masnit áthúzzuk. Minden tésztát így előkészítünk, maj jöhet a sütés.

 

4. Forró olajban, közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt pirosra sütjük a fánkokat. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, vaníliás porcukorral meghintve, rummal ízesített baracklekvárral tálaljuk.



A Te szavazatod:
Mindenki:
176 db szavazat, atlagban: 3.97

Hozzávalók

A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
8 dkg vaj
csipet só
0,5 dl rum
1 dl tejföl

Sütéshez:
olaj

Szórni:
2-3 evőkanál vaníliás porcukor

Tálaláshoz:
30 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl rum







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.