Áfonyás - pisztáciás szívek - Aprósütemények sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Áfonyás - pisztáciás szívek

Reggeli tea, kávé mellé kitűnő kísérő. A pisztáciát leszámítva (de abból meg nem kell sok) olcsó sütemény, ráadásul kiadós, mutatós is.

Elkészítés

1. A lisztet egy tálba szitálom, és a hideg vajjal gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrok. Folpackba csomagolva 1 órán át (de min. fél óráig) hűtőben pihentetem.

2. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, és szív alakú kiszúróval formákat szaggatokk belőle.

3. A sütik felének közepéből kisebb méretű kiszúróval szíveket szúrok ki. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire rakosgatom, és előmelegített sütőben, 180°C-on 12-15 percig sütöm (ne piruljon meg túlságosan). Rácson hagyom kihűlni.

4. A szívek tetejét vékonyan megkenem a porcukorból és citromléből kevert mázzal, megszórom aprított pisztácia és vörösáfonya keverékkel, majd száradni hagyom őket. A lekvárt megmelegítem, a tele lapokat megkenem vele, majd ráhelyezem a felső, kilyukasztott szíveket, és a mélyedést a maradék dzsemmel megtöltöm.

Megjegyzés: Jól záródó fémdobozban több napig eláll.

 



A Te szavazatod:
Mindenki:
24 db szavazat, atlagban: 3.16

Hozzávalók

kb.30-35 db sütemény készíthető az alábbi mennyiségből

Tésztához:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg hideg vaj (kockázva)
- 1 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi só

Töltelékhez:
- 20 dkg szeder, eper vagy más tetszőleges, sűrű lekvár

Díszítéshez:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- kb. 5 dkg aszalt vörös áfonya
- kb 5 dkg natúr pisztácia durvára vágva







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.