Fahéjas - cukros dupla csiga - Aprósütemények sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Fahéjas - cukros dupla csiga

Gyorsan szeretnél valami finomsággal előrukkolni? Próbáld ki a fahéjas - cukros dupla csigát. Ha van a mélyhűtődben leveles tészta, akkor nagy baj már nem lehet. Nyújtás, szórás, tekerés, és már mehet is a sütőbe. Egyszerű, mégis egyszerre mutatós és finom rágcsálnivaló kávé mellé, vagy csak önmagában.

Elkészítés

1. A leveles tésztát kiolvasztom, és enyhén lisztezett gyúródeszkán négyszögletesre (kb 4 mm vastag téglalappá) nyújtom. A cukrot és a fahéjat összekeverem.

2. A cukros keverék felét a tészta tetejére szórom egyenletesen, majd a sodrófával enyhén belenyomkodom a tésztába. Megfordítom a kinyújtott tésztát, és meghintem a megmaradt cukros fahéjjal, sodrófával belenyomkodom (1-2 x végighengergetem a lapon a sodrófát).

3. A tészta egyik felét hosszanti oldaláról középig feltekerem, majd a másik felével is hasonlóan járok el. Egy éles késsel kb. 4 mm széles szeleteket vágok, és enyhén kivajazott felületű sütőlemezre rakosgatom őket viszonylag szorosan egymáshoz (így nem tudnak sütés közben szétnyílni a kis csigák).

4. 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütöm.



A Te szavazatod:
Mindenki:
57 db szavazat, atlagban: 3.10

Hozzávalók

Kb. 20-25 db csigához

- 1 csomag (500 g) gyorsfagyasztott leveles tészta (tömb)
- 1 csésze barna cukor
- 4 tk. őrölt fahéj
- vaj a sütőtepsi kenéséhez







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.