Bundában sült almaszeletek fahéjas porcukorral - Gyümölcsös sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Bundában sült almaszeletek fahéjas porcukorral

Remek nasi hétköznap délutánokra. Elkészítése nem tart tovább 10- 15 percnél, kiváló tízórai gyanánt ,vagy csak úgy, és akkor is bevethető, ha hegyekben áll az alma a kamrában, és kicsit fel szeretnéd dobni valamivel.

Elkészítés

1. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, és nagyjából ujjnyi széles karikákra vágom.

2. A tojásokat egy tálba ütöm, kézi habverővel felverem, hozzáadom a lisztet, a sót, a cukrot, és az olajat, majd csomómentesre keverem. Sűrű, palacsintatészta szerű (ebből a tésztából elhagyható a tej vagy ásványvíz) masszát kapok, ebbe forgatom bele a karikára vágott almát. A tészta tényleg legyen sűrűbb, mint mondjuk egy átlagos palacsintatészta, különben lefolyik az almáról.

3. Teflonos palacsintasütőben vajat hevítek, és a gyümölcsdarabok mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Itatóspapírra (vastagabb szalvétára) szedem, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd megforgatom a fahéjas porcukorban.

Megjegyzés: Langyosan a legfinomabb, de azért kihűlt állapotban sem fog sokáig árválkodni.
 



A Te szavazatod:
Mindenki:
174 db szavazat, atlagban: 2.97

Hozzávalók

kb. 20 db almakarikához

- 4 közepes alma

- kb. 5 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 ek. cukor
- csipet só
- 1 ek. olaj a tésztába + a sütéshez

Hempergetni:
- fahéjas porcukor







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.