Morzsás almás pite - Gyümölcsös sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Morzsás almás pite

Mint ahogy sok süteménynek, az almás pitének is akadnak különféle változatai. Ez itt egy hihetetlenül lédús, laza, puha változat, amit a tetejére szórt diós morzsa tesz még fantasztikusabbá.

Elkészítés

1. Az alsó laphoz az összes hozzávalót gyorsan összedolgozom, sima tésztává gyúrom, majd fóliába csomagolva legalább fél órára beteszem a hűtőszekrénybe pihenni.

2. Míg a tészta a hűtőben áll, elkészítem a tölteléket. Az almákat megmosom, hámozom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem. Szükség szerint édesítem (a hozzáadott cukor mennyisége attól is függ, hogy mennyire édes almát használunk), belekeverem a fahéjat és a darát is. (Ez utóbbi el is hagyható, helyette az alma levét ki lehet nyomkodni).

3. A morzsához a vajat elmorzsolom a cukorral, sóval, liszttel, dióval. Nem kell csomómentesre dolgozni, sőt annál jobb, minél darabosabb lesz.

Öszeállítás: A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán tepsi méretű (30 x 23), vékony téglalappá nyújtom, majd enyhén vajazott, lisztezett tepsibe egyengetem. Lehetőleg jusson az oldalára is a tésztából. Rákanalazom az almát, elsimítom, és egyenletesen megszórom a  morzsával, hogy mindenhol befedje.

4. 160 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütöm.



A Te szavazatod:
Mindenki:
179 db szavazat, atlagban: 2.58

Hozzávalók

(30 x 23 cm-es tepsihez)

Alsó tésztalaphoz
- 15 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 1 ek. tejföl
- csipet só
- 1 ek. cukor

Töltlékhez:
- 4 nagyobb alma
- fahéj (ízlés szerint)
- cukor (almától is függ a mennyisége)
- kb. 1-2 ek. búzadara (ha nagyon lédús az alma)

Morzsa a tetejére:
- 8 dkg vaj
- 5 ek. liszt
- 2 ek. darált dió
- 2 ek. cukor
- csipet só
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.