Mazsolás - diós csigák húsvétra - Húsvét sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Mazsolás - diós csigák húsvétra

Finom, omlós, még másnap is puha kelt tészta, amit a dió helyett akár mákkal is megtölthetsz.

Elkészítés

1. A tésztához a tejet egy kis lábasba öntöm, picit melegítem, majd a tűzről lehúzom és hozzáadok egy - egy evőkanál cukrot és lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

2. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a maradék cukrot, sót, a puha vajat és beleütöm a tojásokat, végül az élesztős masszát. Robotgép dagasztó pálcájával addig dagasztom, míg a tészta el nem válik az edény falától. Letakarva meleg helyen duplájára kelsztem (kb 20-30 perc).

3. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastag téglalappá nyújtom a tésztát, és egy szilikon ecsettel megkenem olvasztott vajjal. Megszórom a cukorral, citromhéjjal és mazsolával elkevert darált dióval, majd hosszanti oldalánál fogva (mint a bejglit) óvatosan feltekerem a tésztát. Nagyon hasznos, ha minden tekerésnél lekenjük a tésztát olvasztott vajjal, hogy a töltelék jól rátapadjon.

4. 1,5 cm vastag szeleteket vágok, majd sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatom, némi helyet hagyva köztük, mert még növekedni fognak. Olvasztott vajjal lekenem a csigákat, és még 20 percet kelni hagyom.

5. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb 20-25 percig. A sütés vége felé cukros tejjel meglocsolom, készre sütöm.

6. Vaníliás cukorral meghintve tálalom.

Megjegyzés: Én a vágott oldalával a tepsibe helyezett csigák széleit kissé kihajtogattam, így a csiga közepe magasabb lesz, megsülve egy kinyílt virágra emlékeztet a formája. 



A Te szavazatod:
Mindenki:
124 db szavazat, atlagban: 2.79

Hozzávalók

Tésztához:
- 400 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 80 g cukor
- csipet só
- 2 egész tojás
- 150 g puha margarin

Töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 3-4 ek cukor
- 1 tk reszelt citromhéj
- kb. 5 dkg mazsola







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.