Vaníliás mézes szelet málnatetővel - Krémes sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Vaníliás mézes szelet málnatetővel

Főzött vaníliakrémmel töltött mézes lapok, amit a savanykás málnatető tesz igazán mennyeié. A málna kellemesen savanykás íze remekül illik a mézes tésztához és a vaníliás krémhez. Ha vendégvárónak szánod, érdemes egy nappal korábban elkészíteni, mert minél többet pihen, annál omlósabb, puhább lesz a sütemény.

Elkészítés

1. A tésztához az első négy hozzávalót (cukrot, mézet, tojást és a vajat) vízgőz fölött kevergeteve felolvasztom, majd hozzáadom a szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet is. A tésztát összegyúrom, három egyenlő részre osztom. (Meglehetősen ragacsos az állaga, de ne adj hozzá több lisztet, hanem fóliába csomagolva tedd be fél órára a hűtőbe).

2. A tésztából három (sütőtepsi méretű) nagyon vékony lapot nyújtok, villával picit megszúrkálom, és egyenként, sütőpapíron, tepsi hátulján 160 fokon  kb. 8-10 perci alatt világosra sütöm. Érdemes eleve a sütőtepsi hátulján kinyújtani, így az áthelyezéssel nem kell külön ügyeskedni. Hamar megsül, így jobb, ha gyakran rápillantgatunk.

3. Amíg sülnek és hűlnek a lapok, elkészítem a krémet. A tojássárgáját és a lisztet egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverem, majd felöntöm a maradék tejjel, és sűrű krémet főzök (úgy, mintha pudingot főznék). A vajat kihabosítom a kétféle cukorral, majd ha langyosra hűlt a főzött krém, összekeverem a kettőt, és teljesen kihűtöm.

4. Összeállítás: a krémből a felső lapra 1-2 ek. krémet félreteszek, a maradékot megfelezem. Az alsó tésztalapot megkenem a krém felével, ráhelyezem a középső lapot, azt is megkenem a krémmel, ráhelyezem a felső lapot, és a félretett krémet elsimítom a tetején (így a rákerülő gyümölcsök nem gurulnak le róla, meg tudnak tapadni).

5. A gyümölcsöt (tetszés szerint málna, ribizli, meggy stb..) egyenletesen eloszlatom a tetején, és bevonom tortazselével (elkészítes a tasakján található leírás alapján).

Megjegyzés: Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor előtte természetesen csepegtessük le, és a levét tegyük félre a totazseléhez, mert sokkal szebb színe és kellemesebb íze lesz így!
 



A Te szavazatod:
Mindenki:
106 db szavazat, atlagban: 2.98

Hozzávalók

Tésztához:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 5 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só

Krémhez:
- 2 tojássárgája
- 4 púpozott ek. liszt
- 5 dl tej
- 3 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg vaj

Tetejére:
- málna (friss vagy fagyasztott)
- 1 kis cs. tortazselé (12 g)
- cukor

 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.