Mézeskalácsos brownie - Brownie sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Mézeskalácsos brownie

Ezt a kimondottan télies ízvilágú browniet sajnos igen ritkán sütöm meg, hisz az egész édesség egy nagy adag cukor, de így télen kimondottan nagy kedvencem a mézeskalács fűszerekkel megbolondított csokoládés brownie.

Elkészítés

1. A vajat és a csokit vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral, majd a vajas, csokis masszához adagolom. Miután ezt is alaposan összekevertem, hozzáadom a fűszerkeveréket, sót, narancshéjat, végül beleszitálom a lisztet és a kakóport, majd az egészet újra alaposan összekeverem.

2. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x20-es, ez a mennyiség nagyobb tepsiben nagyon lapos lesz) öntöm, és 180 fokos sütőben, légkeverésen kb. 20-25 percig sütöm. Sütőfüggő, így a legjobb az, ha sűrűn rá-rá pillantgatunk, mert ha túlsül, könnyen kiszárad!

3. Szeletelés előtt a tepsiben hagyom kihűlni (melegen nagyon nehéz szeletelni). Mind a tejszínhab, mind a vanília fagyi remek kísérő mellé!

Megjegyzés: A sütéssel kapcsolatban érdemes szem előtt tartani, hogy akkor jó, ha a teteje már kezd keményedni, repedezni, de megnyomkodva még olyan az állaga, mintha belül folyós, nyers lenne!!



A Te szavazatod:
Mindenki:
111 db szavazat, atlagban: 2.81

Hozzávalók

- 18 dkg vaj
- 1 és 1/4 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
- 2 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 2 nagy tojás
- fél bögre liszt
- 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
- 1,5 tk. reszelt narancshéj
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.