Lisztmentes diós szelet narancskrémmel - Krémes sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Lisztmentes diós szelet narancskrémmel

A süti tésztájába nem kell liszt, csak egy igen minimális zsemlemorzsa a dión kívül, és mind állagra, mind ízre tökéletes. Először nem gondoltam volna, hogy ez így ennyire finom lesz, de tényleg szinte abbahagyhatatlan, annyira könnyed. A narancsos krém pedig remekül illik a diós ízvilághoz. Nem nehéz elkészíteni, és viszonylag gyors is.

Elkészítés

1. A tésztához a darált diót összekeverem a zsemlemorzsával és a sütőporral. A tojásokat különválasztom. A sárgáját a cukor felével kikeverem, a fehérjét pici sóval verni kezdem, mikor már kezd keményedni a hab, a maradék cukorral tovább verem, míg teljesen kemény, szinte vágható habot kapok.

2. A diós keveréket belekeverem a sárgájás masszába, majd a habot is óvatosan beledolgozom. Sütőpapírral bélelt (20 x 30 cm-es) tepsibe simítom, és 180 fokon 20-25 percig sütöm. Tűpróbát érdemes végezni.

3. A krémhez a tojásokat a tejjel és a liszttel gőz fölött sűrű krémmé főzöm. Miután kihűlt, belekeverem a vajat, a porcukrot, vaníliás cukrot a reszelt narancshéjat és a levet is. A krémet a kihűlt tészta tetejére simítom, megszórom csokireszelékkel, és keskeny szeletekre vágva kínálom.



A Te szavazatod:
Mindenki:
136 db szavazat, atlagban: 2.99

Hozzávalók

Tésztához:
- 200 g darált dió
- 3 ek. zsemlemorzsa
- 1 cs. sütőpor
- 8 tojás (szétválasztva)
- 280 g porcukor

Krémhez:
- 2 tojássárgája
- 2 ek. porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg puha vaj
- 1 narancs leve
- 2, 5 tk. reszelt narancshéj
 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.