Tejcsokoládés - banános piskótatekercs - Karácsonyi sütik sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Tejcsokoládés - banános piskótatekercs

Klasszikusnak mondható karácsonyi sütemény a csokoládékrémmel és banánnal töltött piskótatekercs. A krém elkészítésének többféle változatát kipróbáltam már, készítettem vajas, pudingos krémmel  is, de ez a mostani lett a végső győztes. Nagyon jó állagú, nem folyós, elkészítés után szinte dermesztés nélkül is azonnal szeletelhető. Érdemes legalább egyszer kipróbálni.

Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a sóval felverem, mikor már majdnem kész, kanalanként hozzáadom cukrot és tovább verem, míg szép fényes, vágható állagú lesz a hab.

2. A sárgájákat elkeverem a vízzel, majd óvatosan hozzákeverem a habhoz, beleszitálom a kakaóporral elkevert lisztet is, és azzal is összeforgatom. A masszát egy nagy, kb. 30x30 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőtepsibe egyengetem, egyenletesen elsimítom és 180 fokra előmelegített sütőben (középen, légkeveréssel) 10 percig sütöm. (sütési idő sütőfüggő, a lényeg, hogy ne süssük túl, mert nehéz lesz feltekerni)

3. A piskótát (sütőpapírral felfelé) egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára borítom, lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével lazán feltekerem. (ez egy nagyon könnyed, rugalmas tészta, így egyszerű feltekerni, és így sokkal könnyebb lesz a töltelékkel együtt roládot formázni belőle). Feltekerve hagyom kihűlni. Közben összeállítom a krémet.

4. Az érett banánt villával alaposan szétnyomkodom. A mascarponét egy villával fellazítom, elkeverem benne a vaníliás cukrot, áttört banánt, kakaóport és a vízgőz felett megolvasztott tejcsokit (Így ugyan nem eget verően édes, pont jó, de aki édesebben szeretné, ízlés szerint édsítheti még).

5. A roládot kitekerem, a krém 3/4 részét egyenletesen eloszlatom rajta, majd az egyik hosszanti széléhez helyezem a két banánt, és szorosan feltekerem. A maradék krémmel bevonom, villával hullámozom, és tálalásig hűtőszekrénybe teszem dermedni.



A Te szavazatod:
Mindenki:
143 db szavazat, atlagban: 2.82

Hozzávalók

Piskótához:
- 4 tojás
- 3 ek. víz
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- csipetnyi só

Krém:
- 1 érett banán a krémbe + 2 a rolád közepébe
- 25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg tejcsokoládé (jó minőségű!)
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.