Kókuszos - fehércsokis keksz - Aprósütemények sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Kókuszos - fehércsokis keksz

Ízletes, nagyon kiadós és kellemesen kókuszos. A ropogós külsejű, belül puha keksz roppant könnyen elkészíthető, és fém dobozban több napig is eláll. Ráadásul a karácsonyi aprósütemény repertoárba is remekül beillik.

Elkészítés

1. A puha állagú kókuszzsírt és a sajtkrémet a kétféle cukorral habosra keverem, majd belekeverem a tojást és a plusz sárgáját is.

2. Hozzákeverem a kókuszreszeléket, majd a lisztet, a sütőport és a sót is. A csokit apróra darabolom, és ezt is a masszába forgatom. Néhány darabot félreteszek, amivel a kekszek tetejét díszítem.

3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe apró halmokat kanalazok (diónyi nagyságú)  2-3 cm helyet hagyva köztük, egy-két csokidarabot nyomok a közepükbe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm. Amikor már a keksz széle, alja barnulni kezd, kiveszem a sütőből, és a tepsiben hagyom hűlni. Eközben nyeri el a kívül ropogós, belül puha állagát.

 



A Te szavazatod:
Mindenki:
165 db szavazat, atlagban: 2.81

Hozzávalók

kb. 25-30 bd keksz lesz belőle

- 12 dkg kókuszzsír (vagy vaj)
- 2 púpozott ek. szobahőmérsékletű sajtkrém (pl. Philadelphia, de jó a mascarpone is)
- 12 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 egész tojás + 1 sárgája
- 1 tk. szódabikarbóna
- kis csipet só
- 8 dkg kókuszreszelék
- 16 dkg liszt
- 10 dkg apróra tört fehér csokoládé

 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.