Csokis krémmel töltött kuglóf - Kuglófok sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

Csokis krémmel töltött kuglóf

Nem vagyok igazán egy nagy kuglóf rajongó, de ezzel az eggyel azért még én is szívesen elbánok. A kuglóf tésztája annyira könnyed, laza, szinte morzsolódik, hogy ha nem lenne a csokis töltelék, akkor is fantasztikusan finom lenne önmagában is. A csokis krémmel viszont szinte abbahagyhatatlan.

Elkészítés

1. A kuglóf formát kivajazom, lisztezem. A tésztához a vajat a cukorral gépi habverő közepes fokozatán kb. 2 percig verem, hozzáadom a tojásokat, és tobább keverem, amíg szép egynemű, sima masszát nem kapok.

2. A vajas masszába keverem a sütőport, sót, reszelt citromhéjat. A lisztet és a tejet felváltva adagolom a masszába (liszttel kezdem, és fejezem be), közben alacsony fokozaton tovább keverem.

3. A sajtkrémes töltelékhez robotgéppel összekeverem a krémsajtot az olvasztott csokival (ezt vagy gőz fölött, vagy mikróban olvaszd meg), majd fakanállal hozzákeverem a lisztet és a tojást.

4. A sütőformát kb. 1/4-éig megtöltöm a tésztával. A krémsajtos tölteléket ennek a rétegnek a közepére kanalazom (egy kis mélyedést lehet neki készíteni, ebbe könnyebb belekanalazni, a széleinél azonban 1-1 cm-es részt érdemes szabadon hagyni, hogy ne égjen a sütő falához) majd egyenletesen elosztom rajta a maradék tésztát.

5. 170 fokos sütőben, 50-55 percig sütöm. Ha a teteje nagyon barnulni kezd, lefedem fóliával, és csak a sütés vége felé veszem le újra. Tűpróba mindenképpen szükséges kivétel előtt (mivel minden sütő más és más, így a sütési idő is változhat, inkább azt írom, hogy addig süsd, amíg egy beleszúrt, hosszú hurkapálcika szárazon nem jön ki belőle)!

6. Lezárom a sütőt, még 10 percig nyitott ajtónál a sütőben hagyom, majd kiveszem, és a formában hagyom hűlni. Mikor már langyosabb, óvatosan kiborítom egy kerek tálcára, és teljesen kihűlt állapotban szeletelem.

Megjegyzés:  A tetejét porcukorral hintettem meg, de akár csokimáz is illik hozzá.



A Te szavazatod:
Mindenki:
143 db szavazat, atlagban: 2.66

Hozzávalók

Tésztához: (2,5 dl-es bögrével mérve)

- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 1 bögre cukor
- 2 egész tojás
- fél citrom reszelt héja
- 2 tk. sütőpor
- fél tk. só
- 1,5 bögre liszt (nálam fele rizs, fele rétes)
- fél bögre tej

Csokis töltelékhez:
- 18 dkg krémsajt (Philadelphia) v. mascarpone
- 1 ek. liszt
- 1 kis tábla (10 dkg) tejcsokoládé (olvasztva)
- 1 tojás

 







Szerző:

A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.




Találjon meg minket a Google+ oldalon!



Ne maradj le egyetlen receptről sem!


Like-old az oldalunkat és minden kipróbált receptünket azonnal megismerheted.