Szilveszter sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Szilveszter kategóriából

Sajtos rúd nem csak szilveszterre
1.  Sajtos rúd nem csak szilveszterre
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a sót, tojássárgáját és a felfutott élesztőt, majd annyi tejet, amennyit felvesz, és összegyúrom. Akkor jó a tészta állaga, ha nem túl lágy. Lisztezett deszkán 1-1,5  tovább a recepthez >>>

Sonkás párnácska
2.  Sonkás párnácska
Amíg a tészta felenged, elkészítem a tölteléket. A sonkát ledarálom, a vöröshagymát nagyon finomra aprítom, majd a vajon megdinsztelem. Hozzáadom a sonkát is, tovább pirítom egy kicsit, ma tovább a recepthez >>>

Vendégváró sajtos kifli
3.  Vendégváró sajtos kifli
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóval együtt rugalmas pogács tésztát gyúrunk. A margarint a sóval lágy masszává keverjük. A tésztát nyolc részre osztjuk, majd tányér nagyságú korongokra nyújtjuk. Ebből négyet megkenünk a sós margarinnal. A tovább a recepthez >>>

4.  Hagymás tekercs
A cukrot beleszórom az élesztőbe, felöntöm 1 dl langyos tejjel és felfuttatom. A liszthez hozzáadom a tojást, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, sót és fél dl olajat, majd jól kidolgozom a massz&aac tovább a recepthez >>>

5.  Burgonyás sörkorcsolya
A krumplikat megmosom, meghámozom, majd kis lyukú reszelőn lereszelem. Összedolgozom a zsemlemorzsával, a tojásokkal, sóval, majorannával és az áttört fokhagymával. Egy teflonedényben egy evőkanáln tovább a recepthez >>>

6.  Újévi szerencsekeksz
A vajat a cukorral, tejjel, és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan csomómentesre gyúrjuk. A tésztát finoman belisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és kör alakú kiszúróformával 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Közepébe a j tovább a recepthez >>>

7.  Szilveszteri narancsos kekszrudacskák
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a finomra reszelt narancshéjat. Apránként keverjük hozzá a lisztet, és finoman formázzunk golyót a tésztából. Finoman lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát tovább a recepthez >>>


Vigyél tavaszt a konyhába is!
Közeleg a húsvét, nem árt ilyenkor a konyha tájékán is körülnézni, hiszen egy - két ünnephez, illetve évszakhoz illő kellékkel sokkal kellemesebbé varázsolhatjuk a konyhai munkálatainkat.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!