3 üdítő és egyszerű finomság nyárra : sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

3 üdítő és egyszerű finomság nyárra

Kánikulában még a tűzhely környékét is jobb messziről elkerülni, ám ebben az időszakban sem kell lemondanunk az édes finomságokról. Ilyenkor jönnek jól a sütés nélkül elkészíthető megoldások. Mi most 3 ilyen nagyon finom, gyorsan elkészíthető, sütést nem igénylő nyári csemegét mutatunk.



Áfonyás mascarponekrém babapiskótával

Hozzávalók
 
- 25 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs. vaníliás puding
- 4 dl tej
- 20 dkg nyírfacukor
- 15 - 20 dkg áfonya
- 1 tk citromlé
- 1-2 ek. cukor

A babapiskótát apróbb darabokra tördelem. A tasakon található leírás szerint elkészítem a pudingot, majd hűlni hagyom. Az áfonyát megmosom (ha mireli, akkor felengedem), majd a citromlével és a cukorral addig melegítem, amíg levet kezd ereszteni, majd félreteszem hűlni.
 
 A teljesen kihűlt pudingot robotgéppel összedolgozom a mascarponéval. Egy jénai tál aljára babapiskótát rétegzek, erre ráöntöm a krém felét, újjabb réteg piskóta, majd a maradék krém. Végül a krém tetejére kanalazom a kihűlt mártásos áfonyát.
 
Tálalásig lefedve hűtőben tárolom, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

Villámgyors túrótorta sütés nélkül



Hozzávalók
 
- 50 dkg tehéntúró
- 2 cs. vaníliás cukor
- 5 tojás (szétválasztva)
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dkg (egy zacskó) zselatin por
- 1 citrom reszelt héja
 
Díszíteni
 
ribizli
 1 zacskó tortabevonó zselé

Elkészítés
 
1. A túrót, a kétféle cukrot és a tojássárgáját összeturmixolom egy nagy keverőtálban. A fehérjét kemény habbá verem. A zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverem, majd folyamatos kevergetés mellett forrásig melegítem (de nem forralom fel!). Kihűtve hozzákeverem a túrókrémhez, és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom a túrós masszába.
 
 2. A krémet egy kapcsos, teflon tortaformába öntöm, és lefedve hűtőbe teszem dermedni, majd a tetejét gyümölccsel díszítem. A tortazselét az utasítás szerint elkészítem,majd óvatosan a gyümölccsel fedett torta tetejére csurgatom. Tálalásig visszateszem a hűtőbe.
 
Tipp: A ribizlit bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthetjük.

Citromos semifreddo babapiskótával



Hozzávalók
 
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 tojássárgája
- 1 teáskanál zselatin
- 200 ml habtejszín
- 3 ek. méz
- 2 tojásfehérje
- babapiskóta tetszés szerint
 
Elkészítés
 
1. A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szobahőmérsékletűre.
 
2. A tejszínt és a tojásfehérjéket kemény habbá verem, és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem. Egy kb.másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és  félig töltöm a msszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.
 
 3. Legalább 5-6 órára fagyasztóba teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom. A formából kiborítva könnyedén szeletelhető.
 

 
 
 
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU




A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.