3 süti háztartási kekszből : sütemény receptek képekkel - Fincsi.hu

3 süti háztartási kekszből

Ha unod a kókuszgolyót, próbáld ki ezeket a sütiket - ugyan picit tovább tart elkészíteni őket, de mindegyik gyorsan el fog fogyni.

Keksztekercs kókuszkrémmel

Hozzávalók:

500 g darált háztartási keksz
200 g porcukor
30 g keserű kakaópor
2 dl tej
1 tk. rum vagy rumaroma

A kókuszos töltelékhez:
100 g puha sütőmargarin vagy vaj
80 g porcukor
80 g kókuszreszelék

Meghempergetni: 5-6 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

1. A kakaós tésztához a kekszet a porcukorral, a kakaóporral, a rummal és a tejjel összedolgozom, majd elkészítem a krémet. Ehhez a margarint/vajat a porcukorral habosra keverem, majd beledolgozom a kókuszreszeléket is.

2. A kakaós masszát két, kókuszreszelékkel megszórt folpack között 30x20 centisre lapítom. Leveszem a felső folpackot, és a kókuszos krémet rásimítom, majd az alsó folpack segítségével minél több csavarással fölgöngyölöm. Legalább 1 órára a hűtőszekrénybe teszem, majd vékony szeletekre vágva tálalom.


Keksz kocka




Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
9 evőkanál tej
4 dkg kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
fél dl rum (vagy 1 rumaroma)
2 keserű mandula aroma /zöld/

A tetejére: tortabevonó

Elkészítés:
1. A ledarált kekszet a porcukorral, margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.
 
2. Kettéosztjuk a masszát, és az egyik felébe beledolgozzuk az átszitált kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a másik feléhez hozzáadjuk a mandulaaromát.
 
3. A kakaós masszát fólia között ujjnyi vastagra nyújtjuk, ez lesz alul, a zöld krémet pedig egyenletesen eloszlatva rákenjük.
 
4. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és a zöld krém tetejére kenjük. Miután kihűlt, apró kockákra vágjuk.


Kekszes lúdláb




Hozzávalók:

A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál víz
fél csomag sütőpor
20 dkg liszt
4 tojásfehérje felvert habja

A krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
2 dl feketekávé
20 dkg vaj
1/2 dl rum
baracklekvár

Elkészítés:

1. Egy tepsit vékonyan kikenek margarinnal, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom.

2. A tojássárgáját habosra keverem a kétféle cukorral és a vízzel, majd hozzáadagolom a sütőporos lisztet. A fehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan az előbbi masszába forgatom.  Mikor egyneművé válik a massza, beleöntöm a tepsibe, és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.

3. A vajat a cukorral habosra keverem. A kekszet összekeverem a rummal és feketekávéval, majd alaposan összedolgozom a kekszes és a vajas masszát. A kihűlt piskóta tetejét vékonyan megkenem a baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítom a kekszes krémet.

4. A tetejét csokimázzal díszítem.
 

Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU




A Fincsi.hu oldalon található recepek, fotók, cikkek, grafikai elelemek a Fincsi.hu tulajdonát képezik.
Felhívjuk figyelmét, hogy a forrás megjelölése mellett is jogsértő a Fincsi.hu tartalmainak újrafelhasználása.
Ezen tartalmak kizárólag a Fincsi.hu szerkesztőjének írásos beleegyezésével közölhetőek újra bármely oldalon, fórumon, médiumban.
Engedély kérhető az info@fincsi.hu címen.